Arama
Arama Sonuçları
Batı Karadeniz'de tek! O cihaz ve tedavi sadece Kastamonu'da!
Batı Karadeniz'de sağlık sektöründe bir dönüm noktası yaşanıyor! Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, ilimizin sağlık altyapısına yepyeni bir soluk getiriyor. Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, prostat hastalarının derdine derman olacak son teknoloji Rezum Cihazı'nı bünyesine katarak bölgede bir ilki gerçekleştirdi
Kastamonu’ya giriş yaptı!
Uzun bir süre kar ve yağmurun etkisinde olan ülkemizde bu günden itibaren sıcak havalar etkisini gösterecek. Kastamonu’ya da giriş yapan sıcak hava dalgaları bir süre şehri terk etmeyecek. Nasrullah ve Cumhuriyet Meydanında güneşli havanın tadını çıkaran vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdiler.
Dermaclinic Lazer Epilasyonla Kalıcı Çözümler Sunuyor
Bursa'da lazer epilasyon, modern cilt bakım teknolojisinin getirdiği yeniliklerle, kalıcı tüy alma yöntemleri arasında önemli bir konumda bulunmaktadır.
Atopik Dermatit
Atopik dermatit kronik ve tekrarlayan bir cilt rahatsızlığıdır.
Köygöçüren!
Bahçe Bitkileri Uzmanı Prof. Dr. Aysun Pekşen, bahar döneminin gelmesiyle beraber mantar zehirlenmeleri hakkında açıklamalarda bulunarak, "Türkiye’de mantar ölümlerinin yüzde 95’i 'köygöçüren' mantarından kaynaklanıyor” dedi.
İşitme kaybına yol açıyor!
Terör saldırısı ya da kaza gibi nedenlerle meydana gelen şiddetli patlama sonucu ortaya çıkan yüksek sesin işitme kayıplarına yol açabileceğini belirten uzmanlar, ani, kısa süreli ve yüksek şiddetli sese maruz kalmanın iç kulak ve orta kulak yapılarında hasara yol açabileceği uyarısında bulunuyor. Uzmanlar, iç kulak hasarı sonrası, işitme kaybının kalıcı hale gelebileceğini, çınlama, bazı sesleri tolere edememe gibi şikâyetler görülebileceğini kaydetti.
Kan numunesiyle tedavi yöntemi belirlenecek
"Duchenne Kas Distrofi" (DMD) hastalarının kas sağlığını izlemek için kan testi geliştirmeyi amaçlayan Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi, hastadan sadece kan numunesi alarak kas kaybının miktarını ya da uygulanan tedavilere bağlı kas iyileşmesinin miktarını erken dönemde belirlemeyi hedefliyor. Bu sebeple Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesinin araştırmasına TÜBİTAK’tan 1 milyon 250 bin TL destek sağlandı.
Başarı ivmesini yükseltiyor
Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi, araştırmalar sonucunda birçok kronik hastalık için potansiyel biyobelirteç olduğu kanıtlanmış circRNA’ların DMD hastalığının seyri boyunca davranışlarını inceleyerek, biyobelirteç olabilecek circRNA adaylarını belirleyecek.
Anadolu’da ‘göz anjiyosu’ devrimi
Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Barış Kömür, gelişen yeni teknolojiler sayesinde artık, göz anjiyografisinin, vücut içerisine herhangi bir alerjik ilaç verilmeden yapılabildiğini ve sonrasında gereken lazer, göz içi iğne tedavileri ve vitreoretinal cerrahi işlemlerinin daha erken ve etkili yapılabildiğini söyledi.
“Teşvik son derece elzem”
İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantıları sona erdi. Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan Tıbbi ve Aromatik bitki yetiştiriciliği hakkındaki rapor dikkat çekti.
Geçmeyen öksürüğün nedenleri nelerdir? Geçmeyen öksürüğe doğal ilaçlar
Solunum yolu hastalıkları sonucu oluşan ve hastanın hem sağlık hem de yaşamını olumsuz etkileyen öksürük özellikle de geçmeyen öksürük hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Sinüs yollarında mikrop birikimi sonrası boğazların tıkanmasıyla oluşan öksürük, bazı doğal yollarla geçebilir. Geçmeyen öksürüğün nedenleri nelerdir? Geçmeyen öksürüğe doğal ilaçlar
Uzmanlardan Aspirin konusunda ciddi uyarı!
ABD'de uzmanlardan oluşan bir grup, doktorların kalp krizi veya felç riski bulunan 60 yaş ve üzeri hastalara düşük doz aspirin vermemesi konusunda uyarıda bulundu.
Kekik çayı nasıl yapılır? Kekik çayının faydaları ve zararları nelerdir?
Faydalı antioksidan bileşenleri, zengin vitamin ve mineral içeriği ile yemeklere lezzet veren kekik, yaygın olarak çay formunda da tüketilir. Peki Kekik çayı nasıl yapılır, faydaları ve zararları nelerdir?
Ada çayı nedir? Ada çayı nasıl yapılır? Ada çayı neye iyi gelir? Ada çayının faydaları ve zararları nelerdir? Ada çayı zayıflatır mı?
Bilimsel adı Salvia Officinalis olan adaçayı, grimsi yeşil yapraklı ve odunsu bir sapı olan ada çayı nasıl yapılır? Ada çayı neye iyi gelir? Ada çayı faydaları ve zararları nelerdir?
Evde göğüs ağrısından nasıl kurtulurum ?
Göğüs ağrısı çeken bir kişinin aklına gelen ilk şey kalp krizi olabilir. bununla birlikte, göğüs bölgesinde ağrının çok sayıda potansiyel nedeni vardır. Sebep ne olursa olsun, kişi normalde ağrıyı çabucak ortadan kaldırmak ister. Kalp ağrısı için ev ilaçları, gaz, kas gerilmeleri ve kaygı gibi sindirim sorunlarından kaynaklanan ara sıra göğüs ağrısını tedavi etmek içindir.
Akne Nasıl Geçer ? Sivilceler Nasıl Geçer ? Ne İyi Gelir ?
Akne Neden Oluşur ? Sivilce Nasıl Geçer ? Sivilce oluşumu nasıl engellenir ?